събота, 6 август 2011 г.

Какви са тия Буби и коя, аджеба е Мара???

Случвало ли ви се е да четете спокойно кърмаческия форум на бг-мамма и изведнъж погледът ви да привлече тема от сорта "Голи и боси кърмачки ме преследват, помагайте!!!" И ако любопитството надделее и влезете да разгледате темата, мога с чиста съвест да ви приветствам с "Добре дошли в моя свят".




Преди няколко години, без да осъзнавам в какво се забърквам, реших да помогна в кампанията на Ла Лече Лига, чиято цел беше чрез отпечатване на тениски със забавни надписи и красивото лого на Ла Лече да събере средства и същевременно да зарадва майките с прекрасна дреха и възможност да са съпричастни. И така се започна. Заиграх се с дизайна, хрумнаха ми идеи и благодарение на предложенията на другите момичета от ЛЛЛ, се появиха и първите модели на  удобни и красиви дрехи за кърмене.



Всеки сезон "кърмаческата колекция" нарастваше и се развиваше, обсъждаше се и търпеше промени според вашите желания, изказани в темите в бг-мамма. Когато усетих, че това е "моята" мечтана работа и развитие на една бъдеща бизнас идея, тогава се роди и страничката на Буба Мара във Фейсбук. Въпреки всички предизвикателства на платформата, нещата продължиха да се случват, понякога трудно, понякога като песен. Реално се получи един общ проект, една интерактивна седянка и резултатът е поредната "кърмаческа колекция" - поискана, разисквана и изтърпяна, чакана и получена, колкото от мен, толкова и от всички вас, участниците в процеса.

Когато застана сред чувалите готови дрехи и сложа  надпис с ник на всеки пакет, осъзнавам колко много имена и никове знам, колко много истории помня, колко безценни моменти сте споделили с мен. Това не е просто производство на дрехи, това е възможност модата да бъде част от социалното общуване. Това май ме прави не просто дизайнер, благодарение на вас се чувствам като домакинята на седянката и усещането ми допада.
 



И така, малко по малко, цялото събитие и явление се сдоби с пространство, където да мога волно да пиша каквото ми дойде на душата.  Сдоби се и с име, Буба Мара или boobamara, нещо мъничко, непретенциозно, но на моменти безценно и толкова просто, че няма нужда от коментар, просто те кара да се усмихнеш.

Тези кампании носят и още една безценна възможност както за мен, като организатор, така  и за всяка майка, включила се в поръчките. В стойността на всяка дреха е включен процент (всъщност 10%), който отива като дарение за Ла Лече Лига. С тези пари се финансира издаването на брошури, плакати и други материали, които помагат на повече майки да получат информация, помощ и подкрепа за кърменето на децата си. Всяка майка, която поръчва дори и една блузка, помага на друга майка. А аз съм горда и щастлива, че съм част от организацията на кампанията и че мога да помогна с това, в  което съм най-добра :)

С това искам да ви благодаря за коментарите, за идеите и похвалите, за критиките и мрънкането, за търпението и доверието, за възможността да се вихря  на воля и да съчетая три от зоните, където се чувствам най-комфортно -  родителството, общуването и дизайна.


Благодаря, момичета и момчета :)

8 коментара:

  1. Благодарности от една вече бивша (а има ли бивша?!) кърмачка за прекрасните дрехи! Чест е за мен да присъствам сред снимките на колажа :) Желая ти още много успех и вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
  2. Извинявам се за "нахлуването" тук. Интересува ме къде мога да видя повече от тези модели- летните, които са на колажа и от къде могат да се поръчат.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей, yoannam!

    Летните дрехи за кърмене се поръчваха в рамките на кампанията в бг-мамма, за която разказах. Имам останали допълнителни бройки, които могат да се видят частично тук https://picasaweb.google.com/iv4ovcite/2011?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPyA1NPK7fT_0wE&feat=directlink Ако харесаш нещо, можеш да ми пишеш на boobamara.info@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  4. Ами аз нали съм нова мама и пак съм пропуснала всичко. Уви... Къде по принцип може да се намери кампанията за следващата колекция? Или е още рано?

    ОтговорИзтриване
  5. yoannam!, в подфорум кърмене от септември нататък заповядай. Заповядай :)

    Нещата от тази кампания, можеш да разгледаш тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=585525.0 като предложения и да ми пишеш дали би искала нещо и в кой размер. Ако имам допълнителни бройки ще ти кажа.

    ОтговорИзтриване
  6. Мерси много. Пратила съм мейл. :)

    ОтговорИзтриване
  7. Не знам защо упорито не се говори за бременните в тези кампании на Буба Мара! Вече втора поредна бременност не свалям кърмаческите одежди - всъщност това е една страхотна инвестиция! Бременните жени не отделят твърде много средства за нов гардероб, защото е временен. А колекцията на Буба Мара е така скроена, че е изключително удобна за бременни коремчета и бъдещи и настоящи кърмачки. Купувате дреха, с която хем бременеете, хем след това кърмите 2-3-колкото год. А тъй като колекцията е така прекрасна и по нищо неразпознаваема от неспециалисти, можете да ги носите дълги години след като кърменето е приключило (или при следващата ви бременност)! :-)))

    С уважение към Буба Мара! :-)))

    ОтговорИзтриване