неделя, 2 юни 2013 г.

Буба Мара. Да отпразнуваме майчинство.

Преди година тази част от блога започваше така "Освен да дава публичност на безумните ми хрумвания в областта на лакталибанството и кулинарните експерименти върху деца от 6 до 136 месеца, този блог има за цел да предлага на света възможността да кърми в удобни, функционални и красиви дрехи.
Снимка: Изабел Басмаджиян, Mingle-mangle Photojumble
Но наскоро се замислих, че не правя дрехи за кърмене, поне не само. Създавам продукт за майки. А майка станеш ли веднъж, то си е за цял живот. Ще попитате, защо пък на майките да им трябват отделна секция дрехи, какво им е по-различното? Нищо, просто са специални. Когато бебето започне да расте в корема, повечето хора около нас ни гледат с умиление и ни споделят колко сме красиви. Но колко би било прекрасно докато се променяме и дрехите да се променят с нас, така че да продължават да са удобни, да не откриват кръста и корема при леко движение или да не карат бюста ни да се чувства сякаш се опитва да избяга. От мига, в който започна моето майчинство, реших, че носенето на скъпи гащеризони и палаткоподобни дрехи за бременни не е за мен. Сега вече знам, че не само аз се чувствам така. Все пак, бременността беше единствения период за моята фигура, когато корема конкурираше паласките. С две думи, изглеждах чудесно.
Най-хубавото, което се старая да вложа във всеки модел е възможността да се кърми лесно, комфортно и дискретно. А освен това, благодарение на всяка от вас, споделила мнение, препоръка, похвала или критика, моделите стават все по-добри, еволюиратКолкото и добре да съм тренирана в изискванията и законите на производството на дрехи (да, работила съм в завод, истински!), не можах да надмогна желанието си да давам повече. Роклите започнаха да придобиват собствен характер и емоции, придружени с ръчно изработени аксесоари от плат и дървени мъниста. И много, много Цвят. 



 А мотивацията ми е   дрехите да продължават да подчертават красотата на всяка майка и след като е родила. Знаете, единици са тези, които си тръгват от родилния дом с дънките от преди бременността. Често дори и те се чувстват  като обути в току що купени и стягащи обувки с новата промяна на тялото.
Снимка: Изабел Басмаджиян, Mingle-mangle Photojumble
Дрехите, които създаваме се развиват в посоката да подчертаят красотата, да помогнат на увереността и да улеснят ежедневието на всяка майка, която очаква или вече се е срещнала със своето бебе.

Снимка: Изабел Басмаджиян, Mingle-mangle Photojumble

Радвам се да споделя, че сред клиентите на Буба Мара има майки с вече големи деца и дами, за които майчинството още не е дошло на дневен ред, просто защото им харесват дрехите, защо пък да не ги носят. А, как пропуснах, татковците, батковците, децата, дядовците и бабите и всички важни за майката хора също могат да намерят по нещо за тях сред предложенията на Буба Мара. Достатъчно е да погледнете в галерията с печати или просто да ме предизвикате с нови идеи да изразя мислите Ви.

Много съм щастлива да споделя, че от скоро дрехите на Буба Мара гастролират успешна па света. С гордост мога да кажа, че преминахме и на други континенти. Отскоро майките в Румъния имат възможност да облекат дрехи от последните колекции, както и да носят тениски с дизайн на Буба Мара, при това на майчиния им език.

И така, Буба Мара е за Майките, за да отпразнуваме майчинството и всяка стъпка от него, да се радваме на телата си и чудесата, на които те са способни. За любимите, за подкрепата, за идеята и каузата, за да кажем "Обичам те!", за да сме заедно и да споделяме общите тревоги и радости.


Благодаря на всяка една от вас, споделили и помогнали тази мечта да живее и да се развива!

Заповядайте на страницата на Буба Мара във Фейсбук и разгледайте новите предложения.
За поръчки
или ако имате въпроси, пишете ми на boobamara.info@gmail.com
Boobamara. Celebrating motherhood!

Снимка: Изабел Басмаджиян, Mingle-mangle Photojumble









Снимка: Изабел Басмаджиян, Mingle-mangle Photojumble

Снимка: Изабел Басмаджиян, Mingle-mangle Photojumble

Снимка: Изабел Басмаджиян, Mingle-mangle Photojumble